free web hosting | free hosting | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

ABC Bloemschikken
BLOEMSCHIKKEN


Mia Flowers

ABC Planten


Langzaam maar zeker gaat mijn pagina
over bloemschikken vooruit.

Dank u voor u geduld en u bezoek.

U kunt mij ook contacteren voor meer inlichtingen of tipsHET ABC VAN BLOEMSCHIKKEN:
De bedoeling van deze site is niet om van u een professioneel te maken maar wel mijn kennis in bloemschikken weer te geven.
Het plezier dat ik er aan beleef maakt niet alleen mij zelf blij, maar ook de sfeer in mijn huis gezellig.
Ik hoop dat ik wat kan bijbrengen aan andere liefhebbers.

TIPS VOOR BLOEMSCHIKKEN:
1. Als u bloemen kiest, kies dan degene die u mooi vindt, uw werk zal er alleen maar makkelijker op worden als u materialen gebruikt die u op voorhand bevallen.
2. Hoeveel tijd – inspanning – geld u investeert hangt af van hoe fanatiek u ermee bezig bent . Het belangrijkste is dat u ervan geniet.
3. Bloemschikken moet plezierig blijven, begin eenvoudig en waag u aan iets moeilijks als u enkele technieken onder de knie hebt.

4. KLEUREN KIEZEN:
a. Bij het kiezen van kleuren bij het samenstellen van een boeket, zowel bij snij als bij droogbloemen – let u erop dat u kleuren en structuren kiest die bij de omgeving passen.
b. Houd rekening met de kleur, maar ook met de vorm van de bloemen, zijn ze stevig en staan ze recht op - of hangen ze
c. Voor het blad, hou er rekening met de grootte en de vorm, is het glanzend of mat, stekelig of zacht, groot of fijn, stevig of gekruld.

5. FELLE KLEUREN:
a. In moderne, trendy interieurs met heldere kleuren en strakke lijnen kunt u bloemstukken maken met felle contrasterende kleuren, bv een bos gele tulpen in een rode vaas of omgekeerd

6. HARMONIERENDE KLEUREN:
a. Met wit, zachtroze, mauve en kobaltblauw worden algemeen beschouwd als de kleuren voor een mooi boeket in huis .

MATERIAAL: ALGEMEEN:
De mate van succes van een arrangement hangt in belangrijke mate af van de pot,vaas of mand.
Deze dient wat vorm, kleur en materiaal betreft in overeenstemming te zijn met de bloemen of het bladgroen.Verder moet hij iets aan het geheel toevoegen, zonder nadrukkelijk aandacht te vragen.
Koop eens voor weinig geld een licht beschadigde kan, kom of schaal, de meeste beschadigingen laten zich gemakkelijk door de inhoud verbergen.

1. METALEN MANDEN:
Een ronde, ondiepe mand is zeer geschikt als tafelstuk, terwijl een rechthoekige pot juist mooi staat met een paar potten met viooltjes.
Met behulp van een paar plukken mos kunt u potten aan het zicht ontrekken.

2. ALUMINIUM EN TIN:
Metalen houder (glimmend, geëmailleerd of mat) geven altijd een mooi en vlot effect en zijn daardoor zeer geschikt als basis voor arrangementen waarbij de nadruk moet liggen op de schoonheid van de bloemen en het bladgroen.
Emmers, kannen, kommen en zelfs conservenblikken vormen handige houders die u op verschillende manieren kunt gebruiken
ze passen in interieurs met een moderne, klassieke of landelijke sfeer;

3. TERRACOTTA:
De diepe warme kleuren en eenvoudige vormen van terracotta houders maken ze zeer geschikt voor uiteenlopende bloemdecoraties, of het nu gaat om een bosje gedroogde kruiden of een gemengd boeket van bloemen in dezelfde kleur.
Kleinere terracotta potjes staan mooi in een groepje op de vensterbank bv gevuld met bloemen, gedroogde Lavendel of marjolein. Om het geheel wat in evenwicht te brengen, kunt u er lege terracotta potten met een tekening op tussen zetten.

4. KERAMIEK:
Kannen en potten van aardewerk vormen met hun ruwe afwerking en rechte lijnen goede houders voor bloemdecoraties in een moderne inrichting of in de keuken.
Ze zijn goed geschikt voor robuuste bloemen in felle kleuren.
Gebruik ze in de herfst eens voor takken met bessen en zaadlozen.Eenvoudige arrangementen met viooltjes, primula’s en gedroogde rozen komen perfect tot hun recht in een houder van keramiek.

5. DOORZICHTIG GLAS:
Glazen vazen zijn veelzijdig en passen in ieder interieur afhankelijk van de vormen kunnen ze worden gebruikt voor alle mogelijke bloemstukken.
Doordat het glas doorzichtig is, gaat alle aandacht naar het bloemstuk.
Nette, groene stelen zien er door het glas mooi uit en decoratieve materialen zoals knikkers, op de bodem maken het geheel op originele wijze af.

6. GEKLEURD GLAS:
In moderne, strakke vazen van mat glas in felle kleuren volstaat het met slechts een paar opvallende bloemen. Mat glas staat goed in een modern interieur.Dergelijke vazen zijn niet geschikt voor droogbloemen, omdat deze niet goed tot hun recht komen in een vaas met scherpe lijnen en felle kleuren.

7. MODERN, DOZEN EN BLOEMENMANDJES:
Houten bakken en manden hebben een sterke natuurlijke uitstraling. Ze lenen zich daarom uitstekend voor het plaatsen van enkele samengebonden bosjes Lavendel.
Potjes met bloembollen staan hier ook erggoed in, net als wilde bloemen uit de tuin.
Plaats in houten of rieten houders een waterdichte bak of werk ze aan de binnenkant af met een laagje plastiek.

8. HOUDERS VERSIEREN:
Met verf: met een likje verf kunt u goedkope metalen terracotta houders een kleurrijker en opvallender uiterlijk geven, of ze in een passende kleur schilderen voor een bepaald bloemstuk
Met bladeren: u kunt een stevig glas omtoveren tot een mooie houder door het in te pakken in enkele glanzende , groenblijvende bladeren, die met groen of ongekleurd raffia bijeen worden gehouden.U kan hiervoor ook een goed gereinigd conserven blik gebruiken. Het blad dat hiervoor goed geschikt is zijn bv Magnolia grandiflora , klimop, laurier of hosta blad.
Met mos: als je geen houder in de juiste maat in huis hebt kunt u er zelf een maken met behulp van kippengaas, een plastiek en mos.
Met een pot confituur: een eenvoudige confituur pot kan je op een mooie manier een ander gezicht geven door hem in te pakken in een stukje stof.

klik op de photo's